2021-07-26

Så enkelt kan du løse ditt parallellitetsproblem

Parallellitets- og vinkelproblemer oppstår nesten alltid ved lineær forflytting. Derfor tilbyr vi et produkt som enkelt løser problemet allerede på konstruksjonsstadiet. Det kombinerer en styrende og en flytende skinne, og kan ta opp til fire millimeter i parallellitetsvariasjon.

 

Når oppstår parallellitetsproblem?

Ved en lineær forflytting monteres skinnene parallelt og på nivå med hverandre. Det er en konstruksjon som må være veldig nøyaktig, det handler om toleranser ned til hundredels millimeter. Parallellitetsproblem oppstår når monteringsflatene ikke er helt nøyaktige eller stive og det kan ta lang tid og koste mye penger å få orden på det. Dessuten forårsaker de slitasje, som i sin tur reduserer livslengden drastisk.

Les mer om lineærsystem og aluminiumssystem

En enkel løsning

Ved å konstruere lineærstyringen med en egnet kombinasjon av styrende, vinkelkompenserende eller flytende skinner får du en effektiv løsning. Men du behøver heldigvis ikke skape den fra grunnen. Det finnes ferdige system, for eksempel Compact Rail, som er designet akkurat for dette formålet. Det håndterer både parallellitetsfeil og vinkelfeil i konstruksjoner og reduserer monteringstiden. Med en evne til å ta opp til fire mm i parallellitetsavvik slipper du å planslipe og kan spare på kostnadene.

Bestill vårt prøvesett

Fortell en venn eller kollega: