2023-06-01

Når bør du bruke U-skinne?

U-skinnen er en robust løsning egnet for bruksområder hvor presisjon ikke er den viktigste faktoren. Systemet er strukturert for å ta opp avvik i parallellitet, noe som gir en enkel og fleksibel installasjon.

Hvorfor velge U-skinnen?

Er du ute etter en slitesterk løsning som også tåler tung belastning, kan U-skinnen være et passende produkt. Med en viss klaring mellom rulle og skinne, har den muligheten til å naturlig balansere eventuelle parallellitetsproblemer, noe som letter installasjonen.
På grunn av sin robusthet er systemet ofte selvbærende. Det vil si at den ikke alltid trenger å være skrudd til en eller annen form for støtte.

Montering av U-skinne

Vi spurte vår ingeniør Pontus hvordan du skulle gå frem når du monterer en U-skinne. Pontus fortalte oss at det er tre forskjellige hovedkonsepter for dette:

Skru den fast

Skinnene er i utgangspunktet uborede, men vi kan bore dem slik at de kan skrus fast, slik man gjør med mange andre skinnebaserte kontroller.

Med konsoller
Det er tilpassede braketter for U-skinnen. Beslagene spenner fast skinnen, og gjør det mulig å endre eller justere den ved behov.

Sveising

U-skinnen kan sveises. Den er laget av materiale som kan sveises. Et eksempel på hvor denne metoden brukes er i masten på en gaffeltruck. Der sveiser man en ramme av skinnene. En rasjonell og stabil tilnærming til å få skinnen få plass .

 

Tips fra Pontus:

  • U-skinnen gir deg et robust alternativ til andre skinneføringer
  • Bruk U-skinnen for å unngå problemer med parallellitet
  • Bruk skruing, braketter eller sveising for montering

Oppdag bloggserien spør en ingeniør

Fortell en venn eller kollega: