2024-08-19

Rollcos reise: 25 år med fremgang og innovasjon

Toppbild_Henrik_25I år 2024 er Rollco klar til å feire sitt 25-årsjubileum. Det har vært 25 fantastiske år som har bydd på en reise fylt med konstant utvikling og innovasjon. Les om hvordan det hele startet og hvordan Rollco har vokst gjennom årene til å bli det det er i dag.

Det var en gang…

1999, nok et tiår, nok et århundre, et helt annet årtusen. Det var året da Nokia dominerte mobiltelefonmarkedet og en 3210 var den mest trendy mobiltelefonen å eie.
Det var også året da Rollco første gang så dagens lys.
Ved å kombinere en god forretningsidé med stor kunnskap innen automatisering og salg og deretter krydre den med en sterk drivkraft, ble de første stegene tatt mot det som skulle bli en suksesshistorie.Nokia 3210 
I årene som har gått har både Rollco og teknologien rundt oss gjennomgått en imponerende utvikling.

Nokia 3210 manglet både WAP (Wireless Application Protocol, den første løsningen for å kunne vise Internett på mobiltelefoner, omtrent 50 000 ganger tregere enn dagens 4G ) og utstikkende antenne.

1999–2011

De første fire årene var Rollco en del av Rollon-gruppen, i 2004 kjøpte de fire gründerne selskapet fra Rollon og endret navn til Rollco. Denne endringen markerte starten på en ekspansiv reise der Rollco ikke bare økte sin markedsandel, men også kjøpte opp selskaper for å utvide produktspekteret.

Fra de første årene kun hadde vært aktiv i Sverige og Danmark, hadde selskapet i 2007 også utvidet til Finland, Norge og Taiwan. Kontoret i Taiwan skapte muligheter for å følge kunder som flyttet produksjonen sin til Asia, samtidig som de ga en plattform for å knytte tettere bånd med sine asiatiske leverandører.

Tidslinje Rollco
Tidslinje Rollco

I 2010 ble selskapet Svedamo kjøpt opp og utvidet dermed produktporteføljen til også å omfatte aluminiumsprofiler. Samtidig hadde de vokst ut lokalene sine og hovedkontoret med lager og verksted ble flyttet til en ny, større eiendom på Väla norra i Helsingborg.

2012–2024

I 2012 ble Rollco en del av teknologiløsningsgruppen Addtech. En gruppe som deler mange av Rollcos verdier som lidenskap for entreprenørskap og kundefokus. Den nye eierstrukturen åpnet for videre vekst og utvikling.

I 2016 hadde de nok en gang behov for å utvide lokalene sine. Lageret og verkstedet ble utvidet og tre nye lagerheiser ble installert for å optimalisere det nye lagerområdet, som nå målte litt over 2250 m2.

I 2017 styrket Rollco sin tilstedeværelse i det danske markedet ved å kjøpe Altitech A/S, et dansk selskap spesialisert på aluminiumsprofiler og maskinstativer. Gjennom kjøpet fikk de tilgang til både lager og verksted lokalt på Sjælland i Danmark, samtidig som de fikk en stor kunnskapsbank gjennom Altitechs stab som ble med dem til Rollco.

I 2023 startet byggingen av Rollcos nye hovedkvarter og verksted i Helsingborg, planlagt å være klar til innflytting sommeren 2024.

2024 – Rollco 25 år

Året 2024 markerer Rollcos 25-årsjubileum, og selskapet har nå vokst til å omfatte 85 ansatte globalt. Den sterke bedriftskulturen som har drevet selskapet fremover siden oppstarten, med sterk vekt på kundefokus og rask service, er fortsatt i hjertet av virksomheten.

Med et jubileum i år og nye friske lokaler ser Rollco frem til å fortsette reisen mot nye løsninger og muligheter innen automasjon og lineær teknologi.

 

Fortell en venn eller kollega: