2023-11-27

Rollcos administrerende direktør Mads har eid over hundre biler

Blog_Mads

En brennende interesse for bil har gått som en rød tråd gjennom Mads Dyhrfjelds liv. Han setter pris på å drive arbeidet sitt og hans store driv er å hjelpe selskapets kunder med å finne tekniske løsninger på sine problemer.

Navn: Mads Dyhrfjeld
Alder: 52 år
Posisjon: Daglig leder Rollco Norge AS
År hos Rollco: 15 år, ansatt siden 2008

Mads tid hos Rollco Norge AS

– Egentlig har jeg samarbeidet med Rollco helt siden selskapets oppstart i 1999, sier Mads. Først via en maskinforretning i Drammen, og deretter via et selskap som heter Dyco. Men i 2008 ble jeg formelt ansatt i Rollco. Min offisielle tittel er daglig leder, men jeg er også salgssjef og salgsrepresentant.

– Jeg har mye direkte kundekontakt, sier Mads. Jeg reiser mye og besøker kunder. Jeg er ofte involvert i kundeprosjekter fra forespørsel, til tekniske forslag, til å finne en passende løsning, til så å generere bestillingen og til slutt følge den opp når varene er levert. Hele kjeden fra start til slutt.

– Noen ganger er jeg på messer. Jeg jobber alltid for å øke bevisstheten om Rollco som selskap i markedet, sier Mads.

Den morsomste delen av jobben

– Den mest trivelige delen av jobben, punkt én, er å kjøre, sier Mads.

Et svar vi får grunn til å komme tilbake til senere under intervjuet.

– Punkt to er dagene du kommer til en kunde som har et problem, finner en løsning sammen med kunden og ser at de er fornøyde når du går. Det er også hyggelig å vite, for eksempel når jeg besøker en kunde som har en maskin som går, at jeg har vært med å utvikle løsningen for den maskinen. Det er den morsomste delen av jobben.

Hvilke utfordringer møter du i jobben din?

– På tiden, tenker jeg. At du føler at du noen ganger har vanskelig for å få nok tid til rekke over alle arbeidsoppgaver.

– Og den ekstremt raske teknologiske utviklingen. Det kommer nye dataprogrammer, nye rutiner og prosesser hele tiden. Nye ting å sette seg inn i. Og da mener jeg både internt, men også eksternt innenfor produkt- og prosessutvikling ute hos kundene.

Hvordan vil du beskrive Rollco som et selskap?

– Vi er drevet av myke verdier. Ta vare på de ansatte. Vi er flinke til å tilpasse oss utviklingen og ny teknologi. Raske leveranser. Vi har tydelighet som selskap og en god ekstern profil.

Det personlige preget skiller seg ut

– Jeg tror at den personlige kontakten vi tilbyr, og den personlige oppfølgingen, er det som skiller Rollco fra andre selskaper på markedet. Og raske leveranser selvfølgelig.

Hvis du jobbet bare for moro skyld, men ikke trengte pengene, hva ville du ha gjort?

Mads ler.

– Det må vel ha noe med mitt forrige svar å gjøre, at det mest trivelige med jobben er å kjøre. Jeg har alltid hatt en bilfetisj og har alltid elsket biler. Helt siden barndommen har det bare vært biler i hodet mitt. Jeg har eid over hundre biler og har alltid vært helt bilgal.

– Kanskje racerbilfører, eller rallyfører. Kanskje bilmekaniker.

– Faktum er at alle jobbene jeg har hatt gjennom livet har hatt en eller annen form for kjøring i seg. Pizzalevering, budbilsjåfør. Den røde tråden er helt klart bilen, konstaterer vi.

Fortell en venn eller kollega: