2023-11-20

Møt Kenneth, Rollcos tekniske selger med stor interesse for sykler

Blog_Kenneth

Med sin ingeniørbakgrunn og sin interesse for teknologi passer Kenneth perfekt for rollen som teknisk selger hos Rollco. Hans genuine interesse for produkter er en styrke når det gjelder å hjelpe kundene med å finne den rette løsningen.

Navn: Kenneth Røgeberg
Alder: 32 år
Posisjon: Selger
År hos Rollco: 7 år, ansatt siden 2016

Kenneth er kundens prosjektleder fra start til slutt

– Du kan si at jeg har ansvaret for hele salgsprosessen fra første kontakt med en kunde til en ordre er levert, sier Kenneth. En stor del av tiden min går med til å besøke våre kunder og håndtere deres bestillinger og forespørsler.

– Jeg gjør stort sett alt salgsrelatert arbeid fra start til slutt. Han beskriver seg selv som noe av en prosjektleder for kundene.

– Mine arbeidsoppgaver inkluderer også å representere Rollco på messer. Og også mye teknisk arbeid.

Både Kenneth og Rollcos andre selger Mads har ingeniørbakgrunn, sier Kenneth. Noe han ser på som en stor fordel da Mads og Kenneth har mulighet til å håndtere mange tekniske problemstillinger på egenhånd. Ved Rollcos hovedkontor i Sverige er det også en teknologiavdeling tilgjengelig ved behov.

– For større og mer krevende prosjekter samarbeider vi noen ganger med våre svenske kolleger, sier Kenneth.

Hva er den morsomste jobben som selger i Rollco?

– For min del er det å jobbe sammen med kundene. Jeg har alltid likt å være ute og møte kunder i det virkelige liv og diskutere tekniske løsninger med dem. Det er det jeg setter mest pris på.

– Utenom det har jeg en genuin interesse for produktene våre. Jeg liker teknologi, en interesse som også gjentar seg på fritiden. Jeg er veldig glad i å fikle med for eksempel sykler.

Bredden av forespørsler er utfordrende

Vi spør Kenneth hvilke utfordringer han møter i jobben.

– Noen ganger får jeg komplekse spørsmål som oppstår fra helt spesielle forespørsler. Det kan f.eks. gjelder ekstreme temperaturer, korrosjonsbestandighet i tøffe miljøer eller problemer med parallellitet. Disse spørsmålene kan noen ganger være vanskelige å svare på. Det er en av de største utfordringene jeg står overfor. Selv om jeg, som har vært her i sju år, har godt grep om produktene våre, hender det ganske ofte at jeg får forespørsler som krever at jeg graver dypere. Noen ganger må jeg få hjelp fra andre avdelinger i bedriften for å kunne gi et godt svar.

Raske svar og personlig kontakt

Vi ber Kenneth beskrive hvordan han ser på Rollco som et selskap.

– Jeg tror vi er en stor, seriøs aktør innen lineær teknologi og aluminiumsprofiler. I løpet av de 24 årene Rollco har eksistert har vi vokst og blitt en kjent leverandør på markedet, sier Kenneth.

– Vi holder oss fortsatt til å gi raske svar til kundene våre. Raske leveranser. Vi har et veldig stort lager i Sverige. Jeg tror kundene setter pris på at det er enkelt å komme i direkte kontakt med meg og Mads. Kunder er alltid velkomne til å ringe eller sende oss en e-post direkte. Vår kontaktinformasjon er tilgjengelig på nettsiden. Det blir enkelt for kundene, sier Kenneth.

– Så synes jeg også at vi har et veldig bredt og komplett produktspekter, legger han til.

Det beste med å jobbe i Rollco

– Vi har veldig godt teamarbeid i Norge. Nok en gang må jeg også si produktene som jeg synes er veldig gøy å jobbe med.

Hva ville du gjort hvis du bare jobbet for moro skyld, uten å trenge pengene?

– Da ville jeg nok jobbet med noe relatert til hobbyen min: sykling. Jeg har alltid tenkt at å sveise opp sykkelrammer i stål og bygge førsteklasses sykler av høy kvalitet ser ut som mye moro. Kanskje jeg hadde bodd på Mallorca og drevet en liten sykkelbutikk med sykler og guidede turer, det hadde vært gøy.

Kenneth forteller at han deler interessen for sykling med kona. Han sykler selv alt fra landevei til heisbasert utforsykling og kona blir ofte med på turene på landeveien.

Fortell en venn eller kollega: