2023-12-04

Matilda monterer aluminiumskonstruksjoner hos Rollco

Matilda montör Rollco

Kreativt arbeid er noe Matilda ved Rollcos monteringsavdeling setter pris på. Hun ser også positivt på at jobben hele tiden varierer og det er ofte nye typer konstruksjoner å montere.

Navn: Matilda Holmerin
Alder: 28 år
Posisjon: Montør Alu montering hos Rollco, Helsingborg
År hos Rollco: 1 år, ansatt siden 2022

Arbeidsoppgaver

I dag jobber totalt fire personer i aluminiumsmonteringsavdelingen. Matilda er den eneste jenta, men det plager henne ikke. Hun synes tvert imot det er gøy og ser på det som en utfordring å vise at jenter også kan gjøre denne typen jobb.

Hennes hovedoppgave består i å montere ulike typer aluminiumskonstruksjoner etter tegninger fra selskapets kunder. Ved behov borer og skjærer hun også aluminiumsprofiler. Noen eksempler på vanlige produktapplikasjoner som Matilda bygger er aluminiumsstativ, maskinvern, verktøyvogner og båndtransportører.

– Noen ganger hender det at kunden gjør installasjonen selv. Vi leverer da såkalte ak-kits, som betyr ferdigkuttede og borede profiler i riktige lengder med tilhørende tilbehør som skruer og koblinger. Alt måles nøye og telles opp før levering, så gjør kunden selv sluttmonteringen, sier Matilda.

Dette kan være en fordel dersom du har svært klumpete konstruksjoner som kan være vanskelige, eller til og med umulige, å frakte med bil.

Mest moro med jobben

– Ingenting er likt, alt er unikt. Selv om det er samme type produkt, er det alltid nye design å jobbe med. Det er utfordrende og man blir aldri lei, sier Matilda.

Montering hos kundene

Det hender at noen i arbeidsgruppen får være med og hjelpe til med montering og montering hos sluttkunden. Ettersom Matilda kun har vært ansatt i selskapet i ett år, har hun ennå ikke rukket å være med på dette, men det er noe hun gjerne vil gjøre i fremtiden.

– Det hadde vært artig å se hvor produktene våre havner og hva de brukes til. Vi får ofte ikke så mye mer informasjon om applikasjonen enn selve tegningen, sier hun.

Utfordringer

Det Matilda spontant tenker på som utfordrende er når tegninger ikke er komplette. Det kan være tegninger fra kundene eller fra Rollcos tekniske avdeling. Hvis noe er uklart, kan du gå tilbake til kilden og sjekke hvordan det skal være.

En annen ting hun har lagt merke til er at det har vært tidvis problemer med materialmangel knyttet til dagens verdenssituasjon.

– Men ikke det at det har vært en katastrofe, arbeidet har gått relativt smertefritt uansett, sier Matilda.

Som en som ikke har jobbet for selskapet på lenge, hvordan vil du beskrive Rollco?

– Jeg tror det er et selskap som bryr seg om kundene sine og vil dem vel. De prøver alltid å gjøre alt for å løse alle situasjoner på beste måte dersom det skulle oppstå et problem.

Det beste med å jobbe i Rollco

– Arbeidet er utfordrende. Her er alle snille og vennlige mot hverandre. Det er et veldig godt samhold i hele bedriften, også mellom kontoret og verkstedet.

Hvis du skulle jobbe med noe bare fordi det var gøy og du ikke trengte penger, hva ville du gjort?

– Hmm... Vanskelig spørsmål. Jeg tror jeg fortsatt jobbet med noe lignende. Bruker kroppen og hendene til å bygge noe sammen, men jeg vet ikke helt hva. Noe kreativt uansett.

Fortell en venn eller kollega: