2023-01-24

Lagerautomatisering med vision-kamera og lineærmoduler

Blog_Visionkamera_2

Lagerflyter kan bli mer effektive ved å implementere ulike automatiseringsløsninger. Et eksempel er vision-kameraer, som egner seg utmerket til å kombinere med en eller flere lineærmoduler. Sammen kan de automatisere deltrinn og dermed bidra til mer effektiv produksjon. I dette blogginnlegget forteller vi deg mer om visjonskameraer i kombinasjon med lineærmoduler.

Hva er et vision-kamera?

Et vision-kamera, eller et vision-system som det også kalles, kan brukes som en kontrollenhet i mange typer bruksområder. Kameraet består av en sensor som kan lese farge, form eller strekkode, og en kontroller som videresender behandlede data. Den innsamlede informasjonen kan da kontrollere andre deler av applikasjonen, for eksempel hvilken posisjon en lineærmodul skal flyttes til. Momenter kan dermed automatiseres og manuell håndtering reduseres.

New call-to-action

Visjons-kamera i kombinasjon med lineærmoduler

Ved å kombinere et vision-kamera med for eksempel en eller flere lineærmoduler, kan det lages et smart og avansert system. En slik løsning kan brukes i sorteringsmaskiner, Pick & Place-applikasjoner eller i formatkonverteringer. I lagerflyter kan data fra denne typen systemer være av største betydning. Å implementere et vision-kamera i en applikasjon som håndterer og sorterer varer kan spare både tid og ressurser sammenlignet med manuell håndtering. Det kan også redusere antall feil.

New call-to-action

Eksempel på automatiseringsflow

I videoen under viser vi en maskin bestående av et vision-kamera, båndtransportører og lineærmoduler. Størrelsen på blokken registreres av kameraet, og informasjon sendes videre for styring av lineærmodulen. Posisjonen til den lineærmodulen justeres. Når neste blokk passerer på transportbåndet, poster kameraet dataene igjen, og slik fortsetter syklusen. Dette illustrerer et forenklet eksempel på en automatiseringsflyt.

Fortell en venn eller kollega: