2021-03-16

Hva bør du huske på når du velger din leverandør av lineærsystemer?

_77A5117

I blant oppstår det et behov for å bytte leverandør av lineærsystemer, for eksempel når en eksisterende leverandør av forskjellige årsaker ikke lenger er i stand til å leve opp til dine krav. Men spørsmålet er hvordan du kan vite om en ny leverandør vil oppfylle dine ønsker og behov? Det er selvsagt vanskelig å vite, men her er et par ting du ha i mente når du vurderer alternativene dine.

Hvordan er leverandørens lagerbeholdning for lineærsystemer?

Som kjøper ønsker du naturligvis en god pris og verdi for pengene. Men minst like viktig er at du får den rette levering – og at du får den til tiden. For å få en idé om hvor godt leverandøren kan leve opp til dette, kan du forsøke å finne ut hvordan lageret deres fungerer. For eksempel hvor mange standardprodukter de har på lager og hvor lageret og produksjonen fysisk er plassert i forhold til bedriften din.
En leverandør som har et mindre lokalt lager, men hovedlager og produksjon for eksempel i Asia, har større risiko for å få problemer med transport, noe som kan utfordre leveringssikkerheten.

Hvordan er kommunikasjonen med leverandøren?

En måte du kan forsøke å vurdere en leverandørs servicenivå og evner er å se på kommunikasjonen deres. Hvis du får kjappe og troverdige svar på spørsmålene dine og raske tilbakemeldinger på prisforespørsler, er det en indikasjon på at leverandøren har gode rutiner og er kundeorientert. Hvis det tar lang tid eller du får svar som antyder mangel på teknisk kompetanse og erfaring, kan det være tegn på at det er et tregt selskap med stor avstand mellom teknikere og kunder.
Det kan også være lurt å spørre hvordan de jobber med kunder i det daglige. Får du en dedikert kontaktperson? Og vil de internt sette sammen et team som har kunnskap om akkurat dine behov?
En annen indikasjon på servicenivå er hvor imøtekommende og kunnskapsrik leverandøren er når det gjelder montering av komponenter fra andre fabrikanter, og om du får de produktprøvene du ber om. Når du bytter leverandør er du ofte nødt å utbytte eller skaffe nye tilsvarende komponenter fra et annet merke, og det er en kjempestor hjelp hvis den nye leverandøren påtar seg det arbeidet.

Last ned sjekklisten

Hvilken kunnskap og kapasitet har leverandøren?

Et prosjekt starter vanligvis med at det bygges en prototype og i løpet av denne prosessen vil du ofte skulle velge hvilke komponenter som skal brukes. Derfor er det ofte her at det blir relevant å ta kontakt til en ny leverandør. Du merker raskt hvor kunnskapsrik leverandøren er og kanskje enda viktigere hvor villige de er til å dele sin kunnskap. Det er naturligvis viktig at leverandøren kan utvikle de rette løsningene, men det er like viktig at de er villige til å utvikle dem i samarbeid med dine teknikere.
Det er også lurt å sjekke hvilken leveringskapasitet leverandøren har på forhånd. Hvis det etter testene viser seg at prototypen fungerer, vil du naturligvis fortsette og oppskalere produksjonen med de samme komponentene. Da er det ikke nok at leverandøren er flink til å utvikle og tilpasse seg, men også at de har kapasitet til å kunne levere større mengder uten å svekke leveringssikkerheten.

Se våre løsninger

kjop av lineaersystem

 

Fortell en venn eller kollega: