2023-01-31

Fleraksesystemer av lineærmoduler

Evnen til å bevege seg på tvers av flere akser samtidig er avgjørende i automatiseringen av lagersystemer som palleteringsmaskiner og plukkelinjer. Kuleskrue og beltedrevne lineærmoduler tilbyr et stort spenn og ekstremt lange akser. De har høy dynamikk, lang levetid og krever minimalt med vedlikehold.

Pastilleskemaskinen – Pick & Place

Vår pastilleksemaskin demonstrerer en typisk Pick & Place-applikasjon. Den består av lineærmoduler som beveger seg langs tre akser. En griper fanger opp pastilleskene og flytter den fra et transportbånd til et annet transportbånd.

X-aksen består av en beltedrevet lineærmodul, CTJ, mens y- og z-aksen består av to kuleskruedrevne lineærmoduler, CTV. Både CTJ og CTV inneholder også to parallelle, glappfrie skinneføringer. De lineærmodulene kan enkelt kombineres til ulike fleraksesystemer.

New call-to-action

Spennende prosjekt med sagmaskin

Daniel Stifors, som er selger i Rollco, sier at han ute i felten hos kundene våre ofte kommer over løsninger med fleraksesystemer av lineærmoduler. Dette gjelder både innen automatiserte løsninger for lagring og logistikk, samt i ulike typer maskiner. Han forteller om et spennende nytt prosjekt der et treakset system av lineærmoduler brukes til å sage brett, samtidig som de er i bevegelse. Prosjektet består av totalt fire lineærmoduler.

– Det er første gang jeg kommer over et prosjekt, hvor materialet bearbeides mens det er i bevegelse. Det er spennende, sier Daniel.

– Å kjøpe et system som involverer flere lineærmoduler kan virke komplisert ved første øyekast. Det er viktig at leverandøren din kan hjelpe deg hele veien. Gode dimensjoneringsverktøy, enkel tilgang til servicemanualer, og en selger som er serviceinnstilt, da er du i mål, avslutter Daniel.

New call-to-action

Eksempler på XYZ-applikasjoner i lagerautomatisering:

  • Lagerheiser
  • Pakkestasjoner
  • Automatiske stablere
  • Palleterende robotter
  • Robotceller
  • Materenheter

multiaxis

multiaxis_2

multiaxis_3

Fortell en venn eller kollega: