2022-09-20

Avskjerminger og beskyttelsesvegger

Avskärmningar_skyddsväggar

Sperrebånd og klistremerker er greit nok, men oftest kreves det mer for å skape et sikkert arbeidsmiljø. Avskjerminger og beskyttelsesvegger gir en effektiv beskyttelse. De bygges ofte av ulike typer aluminiumsprofiler som man monterer paneler mellom. Det finnes mange materialer og komponenter å velge blant for å skape den løsningen som passer for din applikasjon.

Stabil og fleksibel stamme

Oftest består stammen av aluminiumsprofiler. Det finnes profiltyper med ulike nivåer materialmengde i tverrsnittet. De grovere profilene egner seg best for maskinstativ, mens lette profiler er fullt tilstrekkelige for avskjerminger. Hvis man vil ha overflater som kan tørkes av og er lette å rengjøre, noe som er vanlig innen farmasøytisk og næringsmiddelindustri, kan man velge dekte profiler som gir helt glatte flater uten spor. En av de store fordelene med avskjerminger av aluminium, i tillegg til at de er naturlig rust- og vedlikeholdsfrie, er at de er fleksible og enkle å installere og komplettere. De kan leveres i seksjoner og bygges sammen og tilpasses på plass i fabrikken. Konstruksjonen kan lett og sikkert forankres i gulvet med ulike typer føtter eller fester.

Materialvalg

I stammen monterer man ulike typer paneler, gitter eller plater. Gitter gir bra luftsirkulasjon, noe som er en fordel hvis prosessen innenfor avskjermingen genererer varme. Heldekkende paneler er ofte av polykarbonat og vanligvis transparente, så det vises hva som skjer innenfor. Man må naturligvis ta hensyn til applikasjonen og f.eks. ikke velge materiale som lett splintres eller blir ødelagt hvis det utsettes for støt og slag. Polykarbonat har generelt høy slagfasthet og tåler relativt høye temperaturer. Det finnes spesialvarianter av polykarbonat som også har utmerket bestandighet mot slitasje, samt resistens mot UV-stråling og de fleste kjemikalier. Hvis applikasjonen ikke stiller særskilte krav til materialet finnes det alternativ som kan resirkuleres og er veldig miljøvennlige. Noen ganger kan en blanding av ulike materialer være best for å oppfylle alle ønsker.

Enkel og praktisk adgang

I alle vegger man bygger kan man plassere dører, grinder eller luker. Av sikkerhetsgrunner må ofte alle deler som kan åpnes bevoktes med bryter eller lignende. Noen ganger kan det dog være nødvendig å komme innenfor avskjermingen uten dører og uten at strømmen brytes eller alarmen går. Det kan også hende at man har veldig store avskjerminger hvor man sjelden behøver tilgang. Da vil man kanskje ikke montere dører, ettersom det innebærer at man også behøver lås, gangjern, kabler osv.

I stedet kan en type opphengsbeslag benyttes når avskjermingen monteres, noe som gjør at panelene enkelt kan løsnes med en unbrakonøkkel og dermed hektes av ved behov. Upphängning_Illustration

Lyddemping

Avskjerminger kan også benyttes som støyskjerming hvis man monterer lyddempende paneler i rammene. Lydabsorberende paneler gir bedre lydnivåer og akustikk. Denne typen vegger er også perfekte for kontormiljøer. Fordi det lyddempende panelet er av tekstil passer det ikke alltid for industrielle applikasjoner. Dog kan man benytte dem i visse deler av avskjermingene for å dempe støy, knirkende lys, smell osv.

New call-to-action

Fortell en venn eller kollega: