2022-04-21

Enkle komponenter til tøffe applikasjoner

Ketchupmaskin_c-skena

Mange lineære produkter kan virke komplekse og avanserte, men det finnes også enklere komponenter som løser mange lineære forflytninger. En av disse er lineære føringer som består av vogner med ruller som går i en C-formet skinne. Konstruksjonens enkelhet og kompakte design gjør dem ufølsomme for smuss, har lav friksjon og er ofte stillegående. En annen fordel med lineære lagre med ruller er at det ofte er en rimelig løsning.

Industrimaskiner

Lineære styringer med ruller brukes ofte i industrien, f.eks. for hull i pakkemaskiner eller justering av komponenter i fylle- og forseglingsmaskiner. Da denne typen maskiner ofte forekommer i næringsmiddelindustrien hvor det stilles høye krav til hygiene og renhold, må det velges materialer som tåler skylling og rengjøring. Galvanisert stål er vanlig, men rustfritt stål er et bedre alternativ hvis applikasjonen vil bli utsatt for vann, smuss, temperatursvingninger eller høye temperaturer. Å velge riktig materiale forlenger ikke bare levetiden til komponentene betraktelig, men forenkler også rengjøring og vedlikehold. Rådfør deg gjerne med leverandøren din dersom du er usikker på hvilket materiale som passer best for din applikasjon.

C-rail_NO

Mekanisk utstyr

Velger du lineære styringer i rustfritt materiale får du en ideell løsning til for eksempel vaskehaller og automatiske porter. Denne typen applikasjoner er utsatt for enorme påkjenninger og trenger robuste komponenter som motstår fukt og smuss. Det samme gjelder skyvedører og andre lignende konstruksjoner på f.eks. båter.

C-rail kit

Interiørløsninger

Selv om lineære komponenter er mest vanlig i industrien, kan denne spesielle typen lineær styring brukes til interiørløsninger som flyttbare vegger eller forskjellige typer skyvedører. Det er en så stillegående løsning at det t.o.m. har vært brukt til scenebygging for TV-produksjoner hvor det er viktig å minimere alle former for forstyrrende bakgrunnsstøy. Siden lineærlager med ruller vanligvis tåler både vann og høye temperaturer, kan det også passe til for eksempel dusjdører og dører til ovner eller varmekjeler.

Linear Applications

Fortell en venn eller kollega: