2022-03-10

Automatisering av lager og logistikk – lineære produkter

Lagerautomation

I lager- og logistikk-sektoren måles effektivitet ofte i produktivitet, pålitelighet, ytelse og sikkerhet. Manuelle trinn blir i økende grad erstattet av automatiserte prosesser. Produkter for lineær bevegelse finnes her mange forskjellige steder og i en rekke forskjellige former.

Økt e-handel stiller nye krav

I takt med at e-handelssektoren vokser kraftig, øker også kravene til lager og logistikk.

Bedrifter i dag ønsker å få mest mulig ut av lagrene sine, på et minst mulig område. Lagerautomatisering er noe alle snakker om. Automatiserte varehus kan spare så mye som 80 % gulvplass ved å bygge i høyden. Fleksibiliteten øker når varer håndteres av høyhastighets-roboter i modulbaserte systemer som er enkle å bygge ut og modifisere. Den økte automatiseringen legger til rette for et større behov for ulike lineære løsninger.

Den lineære enheten, en effektiv medarbeidere på ditt lager

Beltedrevne lineære enheter gir ofte svært høy ytelse i forhold til lastekapasitet, hastighet, akselerasjon og god beskyttelse mot ytre forurensninger. De er en utmerket løsning for f.eks. pallehåndtering og applikasjoner for lasting og lossing.

Kuleskruedrevne lineære enheter opprettholder høy presisjon og posisjonering. Dette gjør dem egnet for bruk innen fylling, trykking og merking.

Det finnes spesielle lineære enheter som er tilpasset renrom. De er designet for ikke å avgi partikler som forurenser miljøet. Spesielle tetninger og vakuumet som genereres inne i enheten hindrer partikler i å spre seg utenfor den lineære enheten. Disse lineære enhetene er laget av rustfritt stål med en spesiell overflatebehandling for å garantere lave partikkelutslipp. Det brukes også smøremidler tilpasset renrom og vakuum brukes også.

C-rail kit

Skreddersydde teleskopskinner med høy lastekapasitet

Du finner teleskopskinner i alt fra industrilagre der svært tung last håndteres, til lager for håndtering av små farmasøytiske artikler. De forekommer i vanlige hyllesystemlager, i såkalte høylager og i automatiserte lagre for mindre komponenter.

De brukes blant annet til trinn hvor skuffer skal trekkes inn og ut og til f.eks. flytte skyvedører sidelengs. Det store utvalget av bruksområder skaper behov for mange forskjellige typer teleskopskinner. Her lønner det seg å se etter en leverandør med et bredt utvalg. Egenskaper som er etterspurt er blant annet:

  • Høy lastekapasitet
  • Høy presisjon
  • Selvinnstillende system som kompenserer for vinkel- og parallellitetsfeil
  • Tåler vibrasjoner

Det er også en stor fordel om din leverandør har mulighet til å tilpasse teleskopskinnene akkurat etter dine behov. Er det et lokalt verksted, letter dette ofte kommunikasjon og levering.

Linear Applications

Fortell en venn eller kollega: